Carti de calatorii

Cartea reprezinta o colectie de ganduri sau amintiri, o modalitate interesanta de a intra intr-o alternanta de idei.

Inainte au fost tablita de lut sau pergamentul, s-a trecut apoi cu ajutorul inventatorului chinez Pi Sheng la presa mobila din pamant ars, ajungand in secolul 19 la introducerea hartiei din celuloza. Secolul 20 vine cu o explozie a publicatiillor, ajungandu-se in zilele noastre la carti electronice.

Cea mai veche carte tiparita a fost “Diamantul Sutra” si a fost descoperita in China in 868. Aceasta carte se afla acum la British Library in Londra.

Cea mai vanduta opera literara din lume este “Micul Print” de Antoine de Saint-Exupery, aparuta in 1943.

Cea mai scumpa carte din lume, “Birds of America” de pictorul John James Audubon, a fost vanduta cu 10 milioane de dolari.

Cartile de calatorii au rolul de a-ti pune imaginatia la treaba, ele reusesc sa te duca oriunde in lume, prin descrieri sublime ale unor apusuri naucitoare, plaje paradisiace sau munti care-ti taie respiratia.

EAT PRAY LOVE/Mananca Roaga-te Iubeste (2006)

Autor: Elizabeth Gilbert

Locuri: India, Indonezia, Italia

Premii: Best Seller New York Times, Asociatia Librarilor Americani

Liz abandoneaza spatiul ei obisnuit si se regaseste spiritual, descoperind delicatesele culinare in Italia, rugaciunea in India si iubirea in Bali.

O calatorie fermecatoare ce te face sa vrei sa savurezi la Roma o pizza autentica, sa te rogi intr-un ashram in India sau sa descoperi Bali invaluit in dragoste si vegetatie luxurianta, cutreierand terasele de orez din Ubud.

Eat Pray Love book Eat Pray Love

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *