Evolutia activitatilor de animatie in turism in Europa

Evolutia activitatilor de animatie in turism in Europa se indreapta catre dorinta de relaxare si distractie in timpul calatoriei.

Evolutia activitatilor de agrement in Europa-Moulin Rouge Paris
Evolutia activitatilor de agrement in Europa-Moulin Rouge Paris

In palatele vremii, artele frumoase precum muzica sau dansul erau asociate activitatilor zilnice.

Cel mai cunoscut eveniment turistic al antichitatii, Olimpiada Jocurilor Olimpice din 776, s-a desfasurat in acorduri muzicale.

In Evul Mediu, primii care au inclus termenul de “agrement” in serviciile de cazare si alimentatie au fost englezii, ei folosind tehnici de animatie pentru  a atrage clienti, hanurile englezesti fiind in anii 1800 cele mai vestite din lume, aprecierea venind pentru confort si servicii.

O data cu primele statiuni sau zone turistice montane sau de litoral, precum Cote d’Azur sau St. Moritz, hotelurile si-au dezvoltat serviciile oferite, asigurand turistilor activitati culturale si sportive.

Activitatea de animatie are astazi un rol esential in cadrul unei unitati de cazare. Este o tehnica de organizare a activitatilor ce starnesc dorinta turistilor de a se relaxa si distra, in acord cu personalitatea si spiritul creativ. Una dintre principalele preocupari il reprezinta asadar entertainment-ul, regasind aici show-uri de cabaret, casino-uri sau spa-uri cu pachete revigorante.

Evolutia serviciilor de animatie in Europa marcheaza dezvoltarea turismului si importanta calitatii si diversitatii optiunilor de agrement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *