Top 10 Cazare la castel in Romania

 Vacanta la castel in Romania. Vezi cele mai frumoase castele unde te poti caza in Romania! 

Termenul “castel” ne duce cu gandul la cladiri grandioase si arhitectura medievala din istoria regala, unde regii sau printesele isi duceau viata boema la resedintele construite de o frumusete naucitoare.

Ziduri grele din piatra, ce au adunat de-a lungul vremii atat de multe povesti, sunt astazi locuri demne de a le trece pragul, oferindu-ne sansa de a ne construi propriile momente.

Iata cele mai frumoase castele din Romania:

Castelul Apafi Malancrav-Sibiu

Castelul Apafi Malancrav

Cazare Castelul Apafi

Localizare: Sibiu

Categorie: nespecificat

Spatii de cazare: 5

Servicii suplimentare: living, bucatarie, biblioteca

Castelul Apafi a fost construit cu secole in urma de principele Mihaly Apafi, impreuna cu sotia sa, Clara, ca resedinta de familie. In secolul 18, castelul a fost preluat de familia Bethen, iar in 1920 este vandut comunitatii luterane din sat, fiind apoi confiscat de comunisti.

In 1993, printul Charles a ajuns la Malancrav si a ramas impresionat de frumusetile bucatilor de istorie, astfel ca in 2000, Fundatia Mihai Eminescu ajuta la revendicarea castelului, ulterior incepand restaurarile, fantana din curte fiind gasita aproape intacta.

Castelul Apafi este astazi o casa de oaspeti cu istorie, oferind 5 spatii de cazare: 4 camere duble si 1 camera single, alaturi de un living spatios, elegant, o biblioteca valoroasa si o bucatarie.

www.mihaieminescutrust.com

 

Castelul Daniel Talisoara-Covasna

Castelul Daniel Talisoara

Cazare Castelul Daniel Talisoara

Localizare: Covasna 

Categorie: 4 stele

Spatii de cazare: 8

Servicii suplimentare: restaurant, centru spa

Castelul Daniel a fost construit in 1600 de catre Daniel Mihaly. Dupa 1940 insa, mostenitorii au vandut tot si au plecat in strainatate, iar familia din sat ce l-a cumparat la vremea aceea, l-a abandonat cu timpul.

In 2009, familia de unguri Racz a cumparat castelul si l-au restaurat, pastrandu-i autenticitatea. Mesterii au descoperit pe pereti picturi murale ce evidentiau viata baronului, iar mobilierul a fost facut din lemnul ce s-a folosit la ridicarea castelului. Din 2014 este introdus in circuitul turistic.

Castelul ofera 8 camere in stil medieval, aerul de poveste fiind dat de perdelele de catifea sau paturile cu baldachin. Restaurantul ofera delicioase preparate romanesti si detine si o gradina cu terasa.

www.danielcastle.ro

 

Castelul Haller Ogra-Mures

Castelul Haller Ogra

Cazare Castelul Haller Ogra

Localizare: Mures 

Categorie: 4 stele

Spatii de cazare: 15

Servicii suplimentare: restaurant, crama, sala de conferinte

Castelul Haller isi are istoria in sanul familiei Haller, Haller Ladislau fiind si primul care se muta aici.

Castelul a fost construit intre secolele 17-19, in stil post-baroc, doar crama fiind cea care salveaza amintirea edificiului. Dupa o perioada zbuciumata, castelul a fost retrocedat familiei Haller, insa aceasta l-a vandut familiei Foris din Targu Mures.

Din 2011, castelul este introdus in circuitul turistic, oferind 15 spatii de cazare in camere duble, single si suite apartamente, toate cu arcade gratioase si cu mobilier din lemn, cu sculpturi deosebite si elemente decorative regale.  Restaurantul castelului ofera bucate traditionale, iar crama legendara cu vinuri are o capacitate de 100 de locuri.

www.castelhaller.ro

 

Castelul Lupilor Chimindia-Hunedoara

Castelul Lupilor Chimindia

Cazare Castelul Chimindia

Localizare: Hunedoara 

Categorie: 3 stele

Spatii de cazare: 13

Servicii suplimentare: restaurant, crama, piscina

Castelul Lupilor isi are istoria in jurul anului 1856. A fost un castel medieval amplasat pe locurile genezei unei legende istorice, cea a Marelui Lup Alb.

Castelul ofera 13 spatii de cazare, onorand legenda Marele Lup Alb, 13 noiembrie reprezentand aniversarea lupului. Camerele tematice te conduc spre un taram de basm, iar restaurantul catre o ambianta regala medievala. Crama, aflata pe fostele ruine, se afla la 3m sub pamant si imbie la o degustare de vinuri cu iz nobiliar.

www.castelullupilor.ro 

 

Castelul Mikes-The Machine House Zabola-Covasna

Castelul Mikes Zabola

Cazare Castelul Mikes Zabola

Localizare: Covasna

Categorie: nespecificat

Spatii de cazare: 9

Servicii suplimentare: sala de mese, sauna

Castelul Mikes de pe domeniul transilvanean Zabola isi are originea inca din anii 1500. Mosia apartinea contelui Mikes de Zabola, insa o data cu comunismul, totul a fost confiscat si distrus. Katalina, fiica familiei nobile, a ramas orfana la varsta de 5 ani, ea fiind crescuta de o vecina din sat. Dupa ce a reusit sa fuga in Austria la rude la 16 ani, s-a reintors dupa Revolutie, si-a recapatat cetatenia si i-a fost retrocedat castelul. Alaturi de ea, fiii sai, contele Alexander si contele Gregor, se straduiesc sa repuna pe picioare intreg domeniul Zabola.

Astazi, Zabola Machine House ofera camere cu arome de epoca medievala intr-un cadru natural de 500 de hectare, oferind o priveliste spectaculoasa asupra padurii de pe mosie. La cerere se pot prepara bucate traditionale, servite oaspetilor langa semineu.

www.zabola.com 

 

Castelul Sturdza Miclauseni-Iasi

Castelul Sturdza Miclauseni

Cazare Castelul Sturdza Miclauseni

Localizare: Iasi 

Categorie: 3 stele

Spatii de cazare: 31

Servicii suplimentare: restaurant, sala conferinta, sala de sport

Castelul Sturdza, initial un conac ridicat in 1752, este astazi un castel in stil neogotic, construit intre 1880-1904, de catre Gheorghe Sturdza impreuna cu Maria, sotia sa.

Castelul avea scari din marmura de Dalmatia, mobilier lucrat cu maiestrie din lemn de trandafir, sobe din portelan, peretii si tavanele erau pictate in ulei, iar parchetul era din mahon sau abanos.

Ecaterina Cantacuzino, ultima mostenitoare, a donat Episcopiei Romanului castelul Miclauseni in 1953. Dupa o perioada mare de timp, perioada in care castelul a suferit incendii, degraderi majore, s-a retrocedat in 2001 Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, fiind restaurat in 2003.

Astazi, Castelul Sturdza Miclauseni, ofera 31 de spatii de cazare cu mobila clasica: 23 de camere duble, 6 camere single si 2 apartamente. Restaurantul din incinta are o capacitate de 70 de locuri si detine si o gradina de vara de 30 de locuri.

www.miclauseni.ro 

One thought on “Top 10 Cazare la castel in Romania

  1. Alexee says:

    Frumos TOP, am fost in 3 din toate acestea 10 si de fiecare data am avut o vacanta minunanta, datorita alegerii de a sta intr-un “castel”.
    Ultima data am poposit la Castel Transilvania in Baia Mare, un hotel tip castel, un complex cu tot ce iti doresti. Chiar super tare poate il adaugati in topul urmator 🙂

    PS: Site-ul lor http://casteltransilvania.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *