Serengeti National Park este situat in savana africana din Tanzania de Nord si este parcul cu cea mai mare migratie anuala de mamifere din lume.
Parcul National Serengeti se afla situat pe o suprafata de 14.750km2 intre regiunile Mara si Simiyu si se intinde pana la granita cu Kenya. Numele parcului provine din limba masailor, swahili, “serengeti” insemnand “campie nesfarsita”.
Parcul este cel mai vechi din Tanzania si ocupa un loc important in industria turistica a tarii. Este vizitat anual de peste 90.000 de turisti.
Astazi, Serengeti National Park, cat si Ngorongoro Conservation Area, protejeaza cele mai grozave specii de pasari si animale salbatice din lume.
Milioane de animale si pasari strabat savana africana. Aici isi au habitatul peste 500 de specii de pasari precum flamingo, strutul sau barza, reptile cu celebra specie a crocodilului Nil si mari turme de animale: 1,5 milioane de antilope, 200.000 de zebre, gazele, girafe, elefanti sau hipopotami.
Ecosistemul Serengeti, unul dintre cele mai vechi din lume, este compus din 3 parti:
Campiile Serengeti – reprezinta peisajul emblematic al parcului, format din pasuni. Este locul ideal unde pot fi intalnite zebre sau gazele.
Coridorul de Vest – este format din savana mlastinoasa ce permite admirarea speciilor precum crocodilul Nil sau maimuta Columbus.
Padurile Serengeti – sunt paduri deschise, fiind zona perfecta unde poti intalni elefanti sau girafe.
Safari in Serengeti National Park
Este cunoscut faptul ca Tanzania ofera natura si salbaticie, dar safari in incinta parcului Serengeti inseamna pur si simplu aventura. Poti petrece cateva zile inedite in mijlocul savanei africane, in zona fiind si spatii de cazare autentice. Cu ghid specializat, poti strabate in lung si-n lat parcul ce iti ofera experiente desavarsite, inconjurat de zebre, elefanti si apusuri rosiatice.
Pentru experiente complete, poti avea un pik-nik autentic in mijlocul naturii sau poti face un zbor cu balonul cu aer cald deasupra savanei africane.
Instantaneu Serengeti
Este un proiect de stiinta al carui scop este sa identifice si sa inteleaga mai bine 30 de specii de animale, folosindu-se peste 225 de aparate de fotografiat. Proiectul a fost initiat de Universitatea din Minnesota.
Serengeti shall not die
Documentarul “Serengeti shall not die” realizat in 1959 de Bernhard Grzimek (presedintele Societatii Zoologice din Frankfurt) a fost desemnat un important documentar de conservare a naturii. Acest fapt a condus la acordarea unei atentii sporite pentru protejarea vietii salbatice africane.
Serengeti National Park simbolizeaza paradisul pentru multi dintre noi, reprezentand o bijuterie a Tanzaniei pentru tot ceea ce inseamna natura si viata salbatica.
Serengeti National Park face parte din patrimoniul UNESCO-World Heritage Centre.
Pentru program de vizitare, bilete, informatii suplimentare: Serengeti National Park web-site
Sursa foto: serengeti.org