Restaurant Sepia Sydney se afla in Darling Park si este restaurantul faimosului Chef Martin Benn, care a obtinut titlul de “restaurantul anului”.
Specific Restaurant Sepia: Japonez
Restaurantul a fost deschis in 2009 de Chef Martin Benn, primind titlul de “Chef of the year“, in 2011 oferit de SMH Good Food Guide si in 2015 oferit de Australian Gourmet Traveller. Martin Benn si-a inceput cariera la Londra si din 1996 s-a mutat in Australia, la varsta de 25 de ani a terminat studiile ca head-chef.
Decorul restaurantului este unul somptuos, sobru si elegant, in stilul “art deco design”, folosindu-se marmura in contrastantul alb-negru.
Preparatele sunt de o calitate inalta, acestea fiind prcurate numai de la De Costi Seafoods. Meniul se schimba foarte des, arta culinara ajungand la rang inalt, delicioasele feluri de mancare avand forme si structuri fantastice.
Somelierul restaurantului, Rodney Setter, este mandru de premiile “cea mai buna lista de vinuri” in 2014 sau de titlul “somelierul anului” in 2013.
Sepia’s Essential
Japanese Stones – este un desert sofisticat, cu o reteta unica de preparare
Restaurant Sepia Sydney a obtinut numeroase premii in gastronomie, printre care “Restaurantul Anului” (Sydney Restaurant of the year 2015) oferit de Gault & Millau Australia, “Best fine dining restaurant” in 2015 oferit de Time Out Food Awards sau “Australian Restaurant of the year 2015” oferit de Financial Review Australia’s Top Restaurants. Este inclus si in topul celor mai bune restaurante din lume.
Adresa Restaurant Sepia: 201 Sussex Street, Sydney, Australia (Darling Park)
Sursa: sepiarestaurant.com.au