Spa Bucuresti: Therme

Therme, cel mai mare centru de wellness si relaxare din Europa se afla la Balotesti, cu ape termale, palmieri si spatii de entertainment.

Spa Bucuresti-Therme
Therme

Apele termale de la Therme sunt aduse la suprafata de la o adancime de 3100m si sunt bogate in saruri minerale precum saruri de fier, magneziu, calciu, zinc sau seleniu, trecand prin procese speciale pentru a-si pastra proprietatile terapeutice. Temperatura apelor este la adancime de 85C si ajunge in piscina la aproximativ 33C dupa procesele de ozonificare si racire.

Therme Bucuresti este o cladire unicat, fiind amplasata pe o suprafata totala de 30.000mp. Din punct de vedere arhitectural, gasim aici cateva elemente interesante: acoperisul intins pe 900m care cantareste 230 tone este cel mai mare acoperis retractabil montat intr-o zona seismica, fatada autoportanta care cantareste 1100 tone are cea mai mare deschidere (43m) fara stalpi de sustinere, geamurile acoperisului sunt cu folii anti-uragan.

Interiorul centrului de wellness gazduieste cea mai mare gradina botanica din Romania cu peste 800.000 de plante si totodata este si cea mai mare padure de palmieri din Europa, cu 500 de exemplare ce au fost aduse din 6 tari. Dintre multitudinea de specii de plante din gradina Therme, in prim plan este “Ficus Religiosa”, denumit “Copacul Intelepciunii”, un arbore fenomen pentru civilizatia asiatica.

Spa Bucuresti-Therme-gradina tropicala
Gradina tropicala

Zona Elysium

Este zona cu piscina panoramica cu seleniu si zinc, saune tematice, cabine de masaj, lounge si restaurant a la carte, gradina tropicala.

Baile cu seleniu reprezinta izvoare ale tineretii datorita rolului acestui oligoelement ce incetineste procesul de imbatrinire.

Baile cu zinc reprezinta o oaza pentru simturi, fiind importante pentru intarirea sistemului imunitar.

Cele 6 saune tematice, cu aburi, uscate sau cu cristale de sare au temperaturi cuprinse intre 60C-90C.

Sauza Amazon– un rasfat al simturilor intr-o sauna terasata cu geamuri transparente, de unde puteti admira zona palmierilor si zona verde exterioara.

Sauna Alhambra– o atmosfera orientala intr-o sauna cu decoratiuni si elemente decorative ce amintesc de camerele sultanilor scaldate in parfumuri ametitoare.

Sauna Himalaya– o salina fierbinta intr-un decor cu pereti de sare in nuante de chihlimbar, o sauna cu efect de aerosoli.

Sauna Hollywood– o sauna cinematograf unde puteti viziona pe ecranul imens proiectii despre natura si locuri exotice.

Sauna Provence– o sauna cu un decor unic, cu lemn de zambru ce are un miros specific, care alaturi de alte ierburi aromatice, duc relaxarea la cote inalte.

Sauna Bavareza-un decor rustic intr-o sauna cu miros de brad sau pin, ce se resimte intr-o temperatura inalta.

La iesirea din saunele tematice, un dus rece ce izvoraste din petale de cale se gaseste in Calla Shower.

Mai departe, un rasfat cuvenit il poti primi la zonele de masaj, unde poti alege un masaj terapeutic, reflexoterapie sau masaj de relaxare tonifiant de tip suedez, precum si tratamente sau masaje faciale cu produse bio.

Un moment de relaxare in compania prietenilor poate fi perfect integrat in zona Sky Lounge, pe terasa exterioara sau in gradina cu plante tropicale. Puteti incerca si restaurantul a la carte Food&Beverage din zona Elysium cu meniu fusion, cu mancaruri din toate colturile lumii, trecand prin bucatariile asiatice si mediteraneene.

Zona The Palm

Este zona cu 3 piscine cu aromatherapy, sauna, restaurant si gradina tropicala.

Baile cu sare de la Marea Moarta reprezinta bai cu “aur alb”. Asa era cunoscuta sarea de la Marea Moarta inca de pe vremea Cleopatrei, aceasta avand un rol esential in sistemul imunitar si afectiunile pielii.

Baile cu litiu reprezinta cea mai buna cale de a elimina stresul si pentru captarea bunei dispozitii.

Baile cu calciu si magneziu reprezinta sanatate pentru sistemul osos si muscular, iubitorii de miscare fiind printre primii care pot beneficia de efectele curative ale mineralelor.

Piscina interioara cat si cea exterioara, gradina exotica sau Crazy River (Raul Involburat) isi asteapta pasionatii de relaxare sau de distractie.

Sauna Rainforest 

Hammam sau “baie turceasca” este o baie de aburi fierbinte, o sauna umeda, intr-o forma atipica cu pereti din sticla, cu ritualuri de ingrijire si relaxare ca pe vremea sultanilor.

Dupa relaxare, va asteapta bunatati la restaurantul Free Flow, inghetata sau sucuri proaspete la Vitamin Bar.

Zona Galaxy

Este zona dedicata familiilor cu copii, cu piscina cu valuri, tobogane, zona de relaxare si snack bar.

Piscina cu valuri, ce are o suprafata de 560m si o adancime de pana la 1,60m, reprezinta atractia principala pentru famiile cu copii.

Reteaua de tobogane de aici insumeaza 1500m lungime de distractie, 16 tobogane acvatice cu inaltimi de pana la 12m asigurand senzatii tari pentru copii.

Zona de relaxare cu palmieri pune la dispozitie 700 de sezlonguri, oferind o atmosfera tropicala, pe sub frunzele plantelor aduse din tarile calde.

Restaurantul din zona Galaxy, Snack-Bar serveste gustari rapide cat si produse de cofetarie.

Lasati relaxarea si rasfatul sa va invaluie la cel mai mare centru wellness din Europa!

Spa Bucuresti-Therme-sauna
Sauna

Sursa foto: therme.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.