Ziua Internationala a Cafelei-29 septembrie

Ziua Internationala a Cafelei se sarbatoreste in fiecare an pe 29 septembrie, de catre toti cei care iubim licoarea de dimineata.

Ziua Internationala a Cafelei-29 septembrie
Ziua Internationala a Cafelei-29 septembrie

Ziua Internationala a Cafelei  s-a sarbatorit pentru prima data in 2015, celebrarea acesteia luand nastere la Milano in cadrul Expo 2015.

Istoria cafelei ne duce in secolul 15, primii care au cultivat cafeaua fiind arabii. Se spune ca primele boabe au fost descoperite insa in Etiopia.

Prima cafenea din lume a fost deschisa in 1475 la Constantinopol, iar in Europa in 1645, la Venetia.

Industria cafelei ia amploare din ce in ce mai mult, localuri din intreaga lume intrecandu-se sa ne ofere cea mai grozava ceasca de cafea. De la celebra cafea turceasca la nisip la cafe au lait frantuzeasca, cappuccino italian sau espresso dublu, nu facem decat sa o savuram alaturi de familie si prieteni, creand astfel momente placute la infinit.

“Soarele lichid”, cum o denumesc americanii, este acea bautura senzationala care ne face fericiti si zambitori. Reprezinta rasfatul suprem al fiecarei zile.

Proprietatile cafelei sunt confirmate si de lumea medicala, o ceasca de cafea pe zi fiind recomandata pentru efectele sale terapeutice.

Ziua Internationala a Cafelei marcheaza istoria acesteia si proprietatile bautarii adorate in intreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.