Ziua Mondiala a Turismului-27 septembrie

Ziua Mondiala a Turismului se sarbatoreste in fiecare an pe 27 septembrie, de catre cele 150 de tari membre in Organizatia Mondiala a Turismului.

27 septembrie-Ziua Mondiala a Turismului
27 septembrie-Ziua Mondiala a Turismului

Ziua Mondiala a Turismului s-a sarbatorit pentru prima data in lume in 1980, celebrarea acesteia fiind stabilita in 1979, in Spania.

Reprezentantii WNWTO stabilesc in fiecare an o tara gazda si o tema de dezbatere, in acest fel atragand atentia anumitor aspecte ce tin de problemele actuale, ce sunt in corelatie stransa cu turismul mondial.

Tema pentru anul 2016 este Tourism 4 all-promoting universal accessibility-“Turismul pentru toti” si are loc in Bangkok-Thailanda.

Tema propusa ridica in prim plan accesibilitatea in turism,  atragandu-se atentia ca pe langa familiile cu copii sau varstnicii, in lume sunt peste 15% persoane cu forme diferite de dizabilitate, acestia avand un grad de dificultate ridicat in privilegiul de a descoperi culturi si de a acumula experiente.

Istoria turismului reliefeaza faptul ca in 1950 erau 25 milioane de oameni care calatoreau, astazi fiind peste 1.2 miliarde de turisti care strabat intreaga lume.

“Toți cetățenii lumii au dreptul de a experimenta incredibila diversitate pe care planeta o are de oferit“-Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Ziua Mondiala a Turismului marcheaza importanta majora pentru calatorii la nivel global.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.